Informatie over Virgin Atlantic
Virgin Atlantic werd in 1984 opgericht als British Atlantic Airways met de intentie een lijndienst op te zetten tussen Londen en de Falklandeilanden. Maar in datzelfde jaar werden de aandelen overgenomen door Richard Branson en werd de naam veranderd. De vliegtuigen zijn de herkennen aan het rode logo met in het wit het woord Virgin.
Vliegen met Virgin Atlantic
Virgin Atlantic heeft 40 vliegtuigen en doet 29 bestemmingen aan. De bestemming liggen niet meer uitsluitend aan de overzijde van de Atlantische Oceaan maar zijn in het algemeen lange trajecten met als uitzondering Belfast. Met Virgin Atlantic kan je naar China, maar ook naar Cuba en Zuid-Afrika.
Gelet op de lange trajecten gebruikt deze luchtvaartmaatschappij ook de grotere modellen van Boeing en Airbus. Het grootste toestel momenteel in gebruik is de Boeing 747-400 met een capaciteit van 455 passagiers. Het hoofdkantoor van de maatschappij is gevestigd in Crawley, West Sussex. Virgin Atlantic vliegt van Londen Gatwick en Heathrow alsmede Manchester.
Geschiedenis
In 1999 nam Singapore Airlines een aandeel van 49% in deze luchtvaartmaatschappij. Maar een paar jaar later werden deze publiekelijk te koop aan geboden omdat Singapore Airlines ontevreden was over de financiële resultaten. Tot de geïnteresseerde partijen om de aandelen over te nemen behoorde volgens insiders ook Air France/KLM. Maar uiteindelijk werd de koper het Amerikaanse Delta.
Vanaf 2014 werkt Virgin Atlantic op een aantal routes samen met Delta Airlines. De financiële resultaten van de onderneming stonden dusdanig onder druk dat Sir Richard Branson toegaf dat Virgin Atlantic op een aantal routes niet zonder strategische steun van Delta Airlines kon opereren.
Reisklassen bij Virgin Atlantic
De luchtvaartmaatschappij biedt tickets aan in verschillende klassen. Zo is er Economy, waarbij je mag rekenen op 3 extra maaltijden, een setje met reisaccessoires, gratis kranten en nog veel meer. Daarnaast kun je kiezen voor Premium Economy. Bij deze klasse heb je wat meer beenruimte, word je verwelkomd met een glaasje bubbels, krijg je een likeurtje na het diner en beschik je op je plaats over ruimte om te werken.
Tenslotte is er nog de Upper Class waar alles gericht is op jouw comfort. Je kunt kiezen voor een transferservice en rustig inchecken. Bovendien mag je door een speciale beveiligingscheck. Je wachttijd op het vliegveld kun je doorbrengen in het sfeervolle Clubhouse. Wil je dit en meer meemaken? Boek dan jouw vlucht en reis in stijl naar je favoriete bestemming.
Reis je regelmatig met deze maatschappij? Word dan lid van het frequent flyer programma, de Flying Club. Hierbij spaar je miles voor korting op een latere vlucht.
Inchecken bij Virgin Atlantic
Online inchecken is mogelijk vanaf 24 uur voor het vertrek van de vlucht tot 70 min voor de geplande vertrektijd. Tijdens het inchecken kun je een stoelvoorkeur opgeven. Na het inchecken ontvang je de boardingpass welke je dient uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven. Tevens is het mogelijk om op de luchthaven in te checken of in te checken via de app.
Handbagage
De regels voor handbagage variëren per reisklasse. Zo mag je bij Economy en Premium Economy maximaal 10 kg meenemen, terwijl je bij de Upper Class maximaal 16 kg in totaal bij je mag hebben. Bij de laatste klasse mag je twee stuks bagage meenemen, die per stuk niet meer dan 12 kg mogen wegen. De maximale afmetingen zijn: 56 cm x 23 cm x 36 cm.
Ruimbagage
Je mag standaard één stuk ruimbagage meenemen tot 23 kg. Voor sommige bestemmingen gelden afwijkende bagagevoorwaarden. Op virgin-atlantic.com kun je meer informatie vinden over het meenemen van ruimbagage.
Extra bagage kun je bijboeken via de website van Virgin Atlantic. Het is voordeliger om jouw extra bagage vooraf bij te boeken. De luchthaven tarieven zijn veel hoger.