KLM handbagage
Vlieg je met KLM? Dan ben je vast benieuwd hoeveel bagage je mag meenemen aan boord. Aangezien de ruimbagage ook niet meer standaard is inbegrepen, is het wel handig om te weten hoe zwaar en hoe groot je handbagage mag zijn. De regels voor bagage kunnen erg streng zijn, daarom leggen weje in deze blog graag uit wat je mee mag nemen als je naar een van de vele KLM bestemmingen vliegt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan op het vliegveld.
Veel gestelde vragen
- Hoeveel tassen mag ik meenemen als handbagage bij KLM?
- Hoe zwaar mag mijn handbagage zijn bij KLM?
- Wat zijn de afmetingen van handbagage bij KLM?
- Wat mag ik meenemen in mijn handbagage bij KLM?
- Ik reis met een baby, wat mag ik allemaal meenemen?
- Ik reis met een kind, wat mag ik allemaal meenemen?
- Wat zijn de gevolgen van te grote/zware handbagage?
Hoeveel tassen mag ik meenemen als handbagage bij KLM?
Je mag bij KLM per persoon 1 stuk handbagage en een persoonlijk item meenemen tijdens je vlucht.
In Economy Class mag je per persoon 1 stuk handbagage meenemen. Daarnaast mag je nog een persoonlijk item meenemen in de cabine. Dit kan bijvoorbeeld een handtas, kleine rugzak of laptoptas zijn. Als je Business Class vliegt mag je maar liefst 2 handbagagekoffers en een persoonlijk item meenemen.
Hoe zwaar mag mijn handbagage zijn bij KLM?
Je totale handbagage, inclusief je persoonlijke item, mag maximaal 12 kg wegen.
Je handbagage (handbagagekoffer en persoonlijk item) in Economy Class mag bij elkaar maximaal 12 kg wegen. Vlieg je in de Business Class, dan mag je totale handbagage (2 koffertjes en een persoonlijk item) maximaal 18 kg wegen.
Wil je weten hoe het zit met ruimbagage? Lees het dan in ons blog over de ruimbagage regels van KLM.
Wat zijn de afmetingen van handbagage bij KLM?
Je handbagage mag bij KLM maximaal 55 x 35 x 25 cm groot zijn. Aan het persoonlijke item zit een limiet van 40 x 30 x 15 cm.
Je kunt verschillende soorten bagage meenemen als handbagage, maar het makkelijkste is natuurlijk een handbagagekoffer of een grotere rugzak. De maximaal toegestane afmetingen van handbagage bij KLM zijn 55 x 35 x 25 cm. Voor het tweede bagagestuk, je persoonlijke item, geldt een limiet van 40 x 30 x 15 cm. Deze afmetingen gelden voor zowel Economy Class als Business Class.
Als je er zeker van wilt zijn dat je jouw handbagage mee in de cabine mag nemen, zorg je er voor dat je bagage onder de stoel past. Als je toch een handbagagekoffertje meeneemt, bestaat de kans dat deze gratis in het ruim vervoerd wordt. Er is namelijk niet genoeg plek in de cabine van het vliegtuig om voor alle passagiers een handbagagekoffer mee te nemen.
Met een grote koffer KLM vliegen? Kan natuurlijk ook! Je kunt tijdens je boeking al bagage bijboeken, maar dit kan ook later, tot 24 uur voor de vlucht.
Wat mag ik meenemen in mijn handbagage bij KLM?
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het inpakken van je handbagage. Zo moeten al je vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 mL ziten en in een doorzichtig zakje van maximaal 1 liter groot passen. Deze leg je bij de security check apart in een bak ter controle.
Op deze handbagage regels zijn een paar uitzonderingen:
- Babyvoeding (lees meer over reizen met een baby onder het volgende kopje)
- Medicijnen (die tijdens de vlucht nodig zijn en alleen als je in het bezit bent van een medische verklaring)
- Speciale dieetproducten (die je tijdens de reis nodig hebt)
Op deze spullen zit geen limiet, je mag hiervan dus zoveel meenemen als je wilt. Ze hoeven ook niet in je transparante vloeistoffentasje te passen. Je moet ze bij de security check wel apart aanbieden, laten controleren en eventueel proeven als veiligheidscontrole.
Ik reis met een baby, wat mag ik allemaal meenemen?
Er zijn 2 situaties als je reist met een baby (tot en met 2 jaar oud):
Baby op schoot
Bij KLM is het mogelijk om de baby tot 2 jaar oud op schoot te laten meereizen. Voor een baby op schoot mag je 1 stuk handbagage met artikelen voor babyverzorging van maximaal 55 x 35 x 25 cm groot en 12 kg zwaar meenemen. Daarnaast mag je een opvouwbare kinderwagen en een auto/kinderzitje inchecken als de baby op schoot meereist. Er mag met maximaal 2 baby's gereisd worden, waarvan er 1 op schoot mag.
Baby op eigen stoel
Een baby tot en met 2 jaar oud mag tijdens de vlucht op een eigen stoel zitten, mits er gebruik wordt gemaakt van een autostoeltje. Bij KLM moet je het gebruik van een autostoeltje van tevoren reserveren, hiervoor neem je contact op met de telefonische reserveringen afdeling. Een baby met een eigen stoel heeft recht op dezelfde hoeveelheid handbagage als een volwassene. Ook mag je gratis een opvouwbare kinderwagen en/of een autozitje meenemen.
Zoals eerder gezegd mag je zoveel babyvoeding meenemen als je wilt, mits het in de handbagage past. Dit geldt voor babymelk, poedermelk en gesteriliseerd water. Dit hoeft niet in je vloeistoffen tasje te passen, het mag los in je tas mee. Bied het bij de security check wel apart aan. De kans bestaat ook dat je gevraagd wordt om deze producten te proeven, dit vanuit veiligheids perspectief.
Ik reis met een kind, wat mag ik allemaal meenemen?
Kinderen van 2 jaar en ouder
Als je reist met kinderen van 2 jaar en ouder schaf je tijdens het boeken een normale stoel aan. Het kind mag dan ook gewoon 1 stuk handbagage en een persoonlijk item meenemen.
Op elke KLM vlucht mag je per kind gratis een opvouwbare kinderwagen meenemen. Deze mag maximaal 15 x 30 x 100 cm groot zijn. Je kunt op de luchthaven nog gebruik maken van de kinderwagen, deze geef je bij de gate af en deze wordt in het ruim geplaatst.
Wat zijn de gevolgen van te grote/zware handbagage?
Een te grote of zware koffer zal in het ruim vervoerd worden, dit gebeurt tegen een op de luchthaven bepaald tarief. Check de grootte en het gewicht van je bagage dus altijd voordat je van huis vertrekt.
Alle handbagage die door passagiers wordt meegenomen, wordt op de luchthaven gecheckt op grootte en gewicht. Als je koffer of tas niet aan de gestelde richtlijnen van KLM voldoet, wordt deze geweigerd, of (mogelijk) als ruimbagage vervoerd. Hier zitten kosten aan verbonden, welke per vlucht verschillen.
Tip: zorg er dus voor dat je koffer niet groter en/of zwaarder is dan toegestaan. Pak je koffer een paar dagen van tevoren in en weeg hem dan. Mocht je toch over het maximaal toegestane gewicht gaan, dan kan je online nog ruimbagage bijboeken tegen verschillende tarieven. Eventuele vragen worden door de KLM klantenservice met liefde beantwoord. Dit kan ook heel goed via de sociale mediakanalen waarop KLM actief is.
Zo is je handbagage KLM approved! Boek snel jouw vlucht met KLM.