Transavia handbagage
Mag je bij een vlucht met Transavia handbagage meenemen? Natuurlijk! Maar hoe groot en hoe zwaar mag je koffer of rugzak zijn? En wat mag er wel en niet mee in je handbagage? Handbagage regels kunnen erg streng zijn en dit verschilt per luchtvaartmaatschappij. We leggen je haarfijn uit wat je mee mag nemen als je vliegt met Transavia, zo kom je niet voor verrassingen te staan op het vliegveld!
Veel gestelde vragen
- Hoeveel handbagage mag ik meenemen bij Transavia?
- Hoeveel kilo mag mijn handbagage zijn bij Transavia?
- Hoe groot mag mijn handbagage zijn bij Transavia?
- Wat mag ik meenemen in mijn handbagage bij Transavia?
- Ik reis met een baby, wat mag ik allemaal meenemen?
- Ik reis met een kind, wat mag ik allemaal meenemen?
- Wat zijn de gevolgen van te grote/zware handbagage?
Hoeveel handbagage mag ik meenemen bij Transavia?
Je mag bij Transavia per persoon 1 stuk handbagage in de cabine van het vliegtuig meenemen van max. 55x35x25 cm. Deze handbagage dien je in de bagagebakken aan boord te plaatsen. Als de bagagebakken vol zitten (er is plek voor 70 stuks) dan wordt je bagage in het ruim geplaatst. Bovendien mag je naast 1 stuk handbagage ook een accessoire meenemen zoals een laptoptas of een handtas van 40x30x20 cm. Deze bagage mag altijd mee aan boord en plaats je onder de stoel voor je.
Bij Transavia mag je ook altijd een paraplu, wandelstok en 1 tas met duty free items meenemen aan boord.
Hoeveel kilo mag mijn handbagage zijn bij Transavia?
De twee stukken handbagage mogen bij Transavia maximaal 10 kilo zwaar zijn.
Hoe groot mag mijn handbagage zijn bij Transavia?
Je handbagage mag bij Transavia 55x35x25 cm groot zijn. Als je bagage groter is zal deze tegen betaling in het ruim vervoerd moeten worden. De maximale grote van het accessoire is 40x30x20 cm.
Je kunt verschillende soorten bagage meenemen als handbagage, maar het makkelijkste is natuurlijk een handbagagekoffer of een handige rugzak. De maximaal toegestane grootte van je handbagage is 55x35x25 cm. Je hebt echter kans, als je bagage deze grootte heeft, dat je deze niet mee mag nemen in de cabine. Mocht dit het geval zijn, dan wordt je bagage gratis in het ruim vervoerd.
Als je er zeker van wilt zijn dat je je handbagage wel in de cabine van het vliegtuig mee mag nemen, zorg er dan voor dat je tas of koffer maximaal 40x30x20 cm groot is. Tassen of koffers die niet groter zijn dan de genoemde afmetingen, passen onder de stoel voor je. Deze mogen dus altijd met je mee het vliegtuig in.
Wat mag ik meenemen in mijn handbagage bij Transavia?
Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij het inpakken van je handbagage. Zo moeten al je vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100 mL ziten en in een doorzichtig zakje van maximaal 1 liter groot passen. Deze leg je bij de security check apart in een bak ter controle.
Op deze handbagageregels zijn een paar uitzonderingen:
- Babyvoeding (lees meer over reizen met een baby onder het volgende kopje)
- Medicijnen
- Koelelementen voor het vervoeren van je medicijnen
Op deze spullen zit geen limiet, je mag hiervan dus zoveel meenemen als je wilt. Je moet ze bij de security check wel weer apart aanbieden ter controle.
Ik reis met een baby, wat mag ik allemaal meenemen?
Er zijn 2 situaties als je reist met een baby (tot en met 2 jaar oud):
- Baby op schoot: voor je baby mag je geen aparte tas of koffer meenemen. Babyvoeding en andere benodigdheden moeten in de handbagage van de ouder vervoerd worden. Je mag wel 1 stuk ruimbagage meenemen, dit kan een paraplubuggy, kinderwagen of koffer zijn. Deze mag maximaal 10 kg zwaar zijn. Extra ruimbagage kan je online bijboeken.
- Baby heeft een eigen stoel: voor de baby mag je evenveel handbagage meenemen als voor een volwassene. Deze moet aan eerder genoemde voorwaarden voldoen. De baby moet in het vliegtuig in een autostoeltje zitten, deze mag je dan ook meenemen in het vliegtuig. Er zijn een aantal eisen gesteld aan het autostoeltje, deze vind je terug op de website van Transavia. Daarnaast mag je een opvouwbare paraplubuggy meenemen in het bagageruim van het vliegtuig. Deze mag maximaal 10 kg zwaar zijn.
Zoals eerder gezegd mag je zoveel babyvoeding meenemen als je wilt, mits dit in je handbagage past. Het gekookte water om de babyvoeding mee aan te lengen moet echter in verpakkingen van maximaal 100 mL zitten. Dit water moet in je vloeistoffentasje passen.
Een flesje water wat je na de security check hebt gekocht mag natuurlijk gewoon mee aan boord, hiermee kan je ook babyvoeding klaarmaken. Aan boord van het vliegtuig is het niet mogelijk om water te koken, het flesje kan wel worden opgewarmd.
Ik reis met een kind, wat mag ik allemaal meenemen?
Voor een kind mag je evenveel handbagage meenemen als voor een volwassene. Deze moet aan eerder genoemde voorwaarden voldoen. Ook mag er een buggy van maximaal 10 kilo zwaar mee.
Wat zijn de gevolgen van te grote/zware bagage?
Een te grote of zware koffer kost aan de gate minimaal €40 extra. Controleer thuis dus al of je koffer te groot of te zwaar is.
Alle handbagage die door passagiers wordt meegenomen, wordt op de luchthaven gecheckt op grootte en gewicht. Als je koffer of tas niet aan de gestelde richtlijnen van Transavia voldoet, worden deze als ruimbagage vervoerd. Hier zijn kosten aan verbonden, namelijk minimaal €40 per koffer. Dit betaal je bij de gate.
Tip: zorg er dus voor dat je koffer niet groter en/of zwaarder is dan toegestaan. Pak je koffer een paar dagen van tevoren in en weeg hem dan. Mocht je toch over het maximaal toegestane gewicht gaan, dan kan je online nog ruimbagage bijboeken. Dit kan totdat je bent ingecheckt en scheelt een hoop geld in vergelijking met betalen aan de gate. Alle kosten voor ruimbagage (voor het aantal kg en per route) vind je op de website van de airline terug.
Zo is je handbagage Transavia approved! Boek snel jouw vlucht met Transavia.