12 handige apps voor op reis
Reizen kan soms best wat moeilijkheden met zich mee brengen: denk aan vreemde talen, de weg vinden in steden waar je nog nooit eerder geweest bent, maar ook besluiten welke bezienswaardigheden je nou in die paar dagen wilt zien. Gelukkig leven we in de tijd van de smartphone. Dit vinden wij de handigste apps voor op reis!
1. Maps.me
Als je op vakantie gaat dan wil je natuurlijk wél weten waar je precies naartoe moet. Je kan er natuurlijk een ouderwetse kaart bijpakken, maar het vinden van gekke straatnamen is natuurlijk veel makkelijker met GPS. Google maps biedt de mogelijkheid om via een aantal kliks, kaarten te downloaden. Echter geven wij zelf de voorkeur aan Maps.me omdat deze app echt gemaakt is voor offline gebruik (scheelt je weer MB’s) en meer gedetailleerde kaarten weergeeft.
2. Polarsteps
Als je gaat rondreizen, is het logisch dat je een reisverslag wil bijhouden voor jezelf en/of het thuisfront. Polarsteps biedt hiervoor uitkomst. Zonder internetverbinding houdt de applicatie bij op welke plaatsen je geweest bent en daar kan je reisverslagen met foto’s aan koppelen. Zodra je weer internet hebt, uploadt de applicatie de reisverslagen.
3. Duolingo
Je gaat binnenkort op reis en de enige vreemde taal die je beheerst is Engels. Waar je in België prima uit de voeten kan met de Engelse taal, is dat in veel landen niet zo. Je kan natuurlijk een dure cursus gaan volgen, maar voor die ene vakantie van twee weken is dat misschien net iets te ambitieus. Een goed alternatief is de applicatie Duolingo. Met deze app kan je onder andere je Spaans, Frans, Italiaans en Portugees bijspijkeren door middel van leuke en laagdrempelige oefeningen.
4. Valuta+
Als je naar een land vliegt waar men niet met Euro’s betaalt, is het handig om een valutacalculator op je telefoon je hebben. Een simpele en fijn vormgegeven valutacalculator is Valuta+.
5. Wie Betaalt Wat
Aangezien apart afrekenen vervelend is en een pot niet altijd een optie, is de Wie Betaalt Wat app een must have als je met een groep op vakantie gaat. Iedereen voert in wat hij of zij betaald heeft en wie er allemaal meedeelden op dat moment en de app doet de rest. Je hoeft dus niet je vakantie te laten verpesten door eindeloze discussies over wie er wat betaald heeft.
6. Google Translate
Je bent aangekomen op de plek van bestemming en je goede voornemens om alle cursussen van de Duolingo app te volgen zijn niet waargemaakt. Na een avontuurlijke tocht kom je aan bij een prachtig meertje waar je eigenlijk direct in wil duiken totdat je een bord ziet waarop potentieel kan staan dat het water radioactief is en je waarschijnlijk het water uitkomt met 13 neuzen en 34 tenen. Op zo’n moment ben je blij als je de Google Translate app bij de hand hebt. De app biedt namelijk de mogelijkheid om een foto te maken van een tekst die hij vervolgens direct vertaalt.
7. Packpoint
Als je voor iedere vakantie het gevoel hebt dat je waarschijnlijk iets bent vergeten, dan is het best handig om de app Packpoint te downloaden. Je voert in waarheen, wanneer, en hoe lang je op reis gaat en wat je precies wil gaan doen. De app maakt vervolgens een checklist van alle dingen die handig zijn om mee te nemen.
8. Spotted by locals
Googlen wat de hotspots op jouw bestemming zijn werkt natuurlijk ook maar in dat geval kom je vaak alleen maar uit bij grote bedrijven met weinig charme. Dat ene leuke restaurantje in dat kleine zijstraatje van jouw stad of dorp heeft immers ook geen hippe website. Om de echte pareltjes van jouw bestemming te vinden moet je de app Spotted by locals hebben. In deze app vind je allerlei leuke tips van de lokale bevolking.
9. UV Coach
Om een mooi bruin kleurtje te krijgen zonder dat je eruit komt te zien als een rivierkreeft, raden wij de app UV Coach aan. Aan de hand van een aantal gegevens waaronder jouw huidtype en locatie, bepaalt de applicatie hoe lang je in de zon kan liggen, met welke factor je moet smeren en wat de het effect van de zon op jouw lichaam is. Handig, want met je gezondheid wil je natuurlijk niet spelen.
10. Zeker Op Reis
Alarmnummer 112 kennen we allemaal wel maar welk nummer moet je bellen als in het plaatsje Dushanbe in Tajikistan de rugzak met jouw paspoort erin gestolen wordt? De app Zeker Op Reis bevat onder andere alle noodnummers en landeninformatie die je nodig hebt in zo’n situatie.
11. Wifi Map
Vakantie is eigenlijk juist bedoeld om je telefoon even links te laten liggen. Echter is het wel fijn om af en toe het thuisfront te laten weten hoe het met je gaat of om even snel iets op te zoeken. De app Wifi Map geeft op een map weer waar gratis wifi is inclusief de mogelijke wachtwoorden. Dit maakt het makkelijker om zogenaamde “gratis” wifi spots te mijden.
12. Vocre
In sommige talen kan de toon van de uitspraak het woord bepalen waardoor scheldwoorden en normale woorden verraderlijk dicht bij elkaar liggen. Om zeker te zijn dat je iemands schoonmoeder niet beledigt, is de app Vocre zeer handig. Je typt de tekst in het Nederlands en de app spreekt de tekst uit in de gewenste taal.
Claudia
Als Content Manager bij CheapTickets.be kriebelt het bij mij elke dag om weer een volgende reis te plannen. Mijn lievelingsland is Italië (hello pasta en gelato), mijn bucketlist bevat o.a. Amerika en Australië. Mijn fijnste vakantie tot nu toe was met vrienden in Bulgarije.